12.05.20

В Європу - з Україною в серці

У суботу, 16 травня, в Україні відзначають День Європи - як день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту. 

Це свято відзначається в нашій країні на державному рівні з 2003 року згідно з Указом Президента "Про День Європи" в третю суботу травня.




Рішення стосовно Дня Європи було прийнято в 1985 році на самміті ЄС у Мілані. Від тоді це свято відзначається кожного року. 
До Європейського Союзу входить 27 могутніх країн. Символом досконалості, повноти і єдності є прапор Європи. На прапорі зображено 12 золотих зірок, які символізують солідарність і гармонію між народами.


Для наших користувачів ми підготували книжкову виставку 
"В Європу - з Україною в серці". 



Цей день став символом нового початку, вільного та успішного шляху, мирної співпраці між суверенними націями, що ґрунтується на спільних цінностях та спільних інтересах, миру, солідарності, демократії, добробуту людей та верховенства права. Прагнення до європейського рівня життя, європейських цінностей і стандартів визначило європейський вибір нашої країни. 
Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця.

Хочемо запропонувати переглянути віртуальну мандрівку бібліотеками й країнами Європи, яку підготували бібліотекарі ЦМБ ім. М.Ю.Лермонтова м.Мелітополь Запорізька область (перейшовши за посиланням youtube):

Немає коментарів:

Дописати коментар