15.04.21

Дитячі книги світових авторів на екрані

Екранізації книг – одна із найбільш обговорюваних тем у літературі. Після прочитання захопливого роману завжди цікаво подивитися, як його втілюють на великих екранах. З дитячими книжками все так само. Кіностудії екранізували, мабуть, сотні творів для дітей.
Пропонуємо ознайомитися з віртуальною книжковою виставкою де представлені дитячі книги, за мотивами яких створено фільми і мультфільми.


  • Дефо Д. "Робінзон Крузо" - у романі розповідається про пригоди моряка із Йорка, який 1659 році відплив із Бразилії до берегів Африки. Однак корабель потрапив у шторм, уся команда загинула, а Робінзон опинився на безлюдному острові.
  • Верн Ж. "П'ятнадцятирічний капітан" - пригодницький роман про Діка Сенда - хороброго, талановитого юнака, який після загибелі капітана взяв на себе командування шхуною.
  • Лондон Дж. "Біле ікло" - автор намагається проникнути у внутрішній світ тварин, збагнути мотивацію їхніх вчинків і ставлення до людей. 
  • Гауф В. "Малий Мук" - без чарівних казок Вільгельма Гауфа неможливо уявити наше дитинство. Захопливий східний колорит оповідей, напружений сюжет і переживання героїв, у яких нарешті все закінчується щасливо.
  • Портер Е. "Полліанна" - роман американської письменниці Елеонор Портер, уперше надрукований у 1913 році, відомий у всьому світі. Секрет популярності криється у принадливості образу Полліанни - сонячної дівчинки, "дівчинки-радості".

Немає коментарів:

Дописати коментар