17.08.20

Велична і свята, ти наша мати Україна!

   


З нагоди головних державних свят нашої країни – Дня незалежності України та Дня Державного Прапора у бібліотеці представлена книжкова виставка  
“Торжество правди та історичної справедливості”.



     
23 серпня в Україні щорічно відзначають День Державного Прапора.


 Сьогодні синьо-жовтий прапор майорить на всіх державних установах України. Він здіймається над усіма посольствами нашої держави, в багатьох країнах світу.


Кожен народ з повагою ставиться до своїх символів. Прапор і Герб є нашими святинями, тому їх слід шанувати і берегти.


24 серпня 1991 року, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, Верховна Рада Української Соціалістичної Республіки урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної української держави - України. З того часу весь український народ відзначає державне свято - День Незалежності.


1 грудня 1991 року акт проголошення незалежності було підтверджено на Всеукраїнському референдумі. У червні 1992 року Верховна Рада України постановила: у частині першій статті 73 Кодексу законів про працю України слова "16 липня - День незалежності України" замінити словами "24 серпня - День незалежності України". Тому від 1992 року День незалежності України щороку відзначається 24 серпня.



Немає коментарів:

Дописати коментар