21.04.20

Біль Чорнобиля з роками не згасне

Напередодні дня Чорнобильської трагедії для своїх користувачів бібліотека підготувала книжкову виставку "Біль Чорнобиля з роками не згасне", на якій представлені книги, документи, ілюстрації з інформацією про трагічний перебіг аварії на ЧАЕС.

26 квітня 1986 року о 1- ій годині 23 хвилині 40 секунд, коли всі безтурботно спали, над четвертим реактором Чорнобильської АЕС нічну темряву розірвало полум’я. Мирна, щаслива весна перестала існувати для українського народу. 

Наслідки вибуху четвертого реактора Чорнобильської атомної електостанції сколихнули весь світ. У результаті аварії стався викид величезної кількості радіоактивних речовин з активної зони реактора, які радіоактивною хмарою перенеслись на великі відстані. 
Чорнобиль... Мертва зона... Це – трагедія для всього людства. Чорнобиль – це наш нестерпний біль.




26 квітня – це день, коли всі ми повинні поставити перед собою питання: Хто я? Для чого я живу на світі? Як живу? Чи можу я допомогти людині, яка потребує допомоги? Адже сама природа зробила нам застереження, щоб ми не були байдужими та жорстокими, щоб постійно пам’ятали про те, що доля планети та доля всього людства, наше майбутнє залежить від нашої відповідальності.


Немає коментарів:

Дописати коментар