23.08.24

Україно моя, ти одна, як життя

Найвизначніші державні свята українського народу – День Державного Прапора України і День Незалежності України – цьогоріч ми відзначаємо в умовах жорстокої повномасштабної війни, яку країна-агресор розв’язала проти нашого волелюбного народу.


Особливою ознакою цих святкових днів є те, що нині, як ніколи в сучасній Україні, громадяни нашої держави глибше усвідомлюють важливість міцності держави, її суверенітету та територіальної цілісності, поваги до державних символів і, безперечно, єдності всього народу у відстоюванні свободи і незалежності країни. 
Цього дня в бібліотеці відбулася година державності. Для користувачів відбувся історичний екскурс у виникнення свята Дня прапору та Дня Незалежності України.



Наш синьо-жовтий прапор є символом cвободи і незалежності, слави і відродження України. Під цим стягом український народ утверджував споконвічну мрію про державність і самостійність. Його кольори – блакить неба й неосяжне пшеничне поле символізують прагнення до мирного життя і велику працю наших людей від сходу до заходу й з півночі до півдня України.



День Державного Прапора і День Незалежності України уособлюють
пам’ять про багато поколінь наших предків, які творили націю і боролися за державність.




Немає коментарів:

Дописати коментар