17.07.24

Історія християнства на Русі-України (День Хрещення Київської Русі)

    15 липня в Україні вшановують пам'ять святого рівноапостольного князя Володимира Великого та відзначають День хрещення Київської Русі – України.
    Це свято, яке відзначає одну з найважливіших подій в історії України, що стала поворотним моментом у формуванні національної ідентичності та культурного розвитку. Це день, коли князь Володимир Великий прийняв християнство і охрестив свій народ, відкривши нову еру в історії країни.
    

    У бібліотеці для наших читачів була проведена пізнавальна година, де можна було ознайомитись з книгами та історією хрещення Київської Русі-України.



 



   У 2024 році День хрещення Київської Русі-України набуває особливого значення, оскільки відзначається 1036-річчя цієї історичної події. У контексті повномасштабної війни з Росією, це свято є символом незламності українського духу, національної єдності та прагнення до свободи. День хрещення Київської Русі–України нагадує про багату історію та культурну спадщину України, яка є невід'ємною частиною європейської цивілізації. Це свято єднає українців у спільній молитві за мир, процвітання та щасливе майбутнє країни.


Немає коментарів:

Дописати коментар