02.12.21

Не дай СНІДу шансу!

 1 грудня 2021року – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

Щорічно 1 грудня відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятого у 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

В бібліотеці для користувачів була проведена профілактична бесіда "Знати, щоб жити", представлена тематична викладка 

"Не дай СНІДу шансу!".



Вірус імунодефіциту людини (ВІЛ) – ретровірус з роду лентивірусів, що викликає повільно прогресуюче захворювання – ВІЛ-інфекцію. Вірус імунодефіциту людини (ВІЛ) вражає імунну систему та послаблює захист від багатьох інфекцій та деяких типів раку, з якими може впоратися імунітет здорової людини. Імунна функція зазвичай вимірюється числом клітин CD4. Найпізнішою стадією ВІЛ-інфекції є синдром набутого імунодефіциту (СНІД), який у деяких людей за відсутності лікування може розвинутись через багато років.


Важливо знати, що після інфікування у більшості людей антитіла до ВІЛ виробляються протягом 28 днів. Період, протягом якого антитіла до ВІЛ не виробляються у достатній кількості для виявлення за допомогою стандартних тестів, симптоми не виявляються, а передача ВІЛ вже можлива, називається «серонегативним вікном».

Заходи, що традиційно проводяться в цей день, традиційно відбуваються із символом – Червоною стрічкою. Її вигадав художник Франк Мур. У 1991 році цей символ був використаний вперше. Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.






Немає коментарів:

Дописати коментар