17.12.20

"...Ми тя будем вихваляти, ім'я твоє величати, Миколай..."

 


У суботу 19 грудня в Україні відзначається велике православне свято - день Миколи Чудотворця. Для православних Святий Миколай - свято подарунків і виконання чудес. У цей день прийнято читати молитви Миколі Чудотворцю, відвідувати церкву і дотримуватися деяких традицій дня.

Микола Чудотворець - один з найбільш шанованих православною церквою святих. Він жив у Візантії і вів праведне життя, прославившись безліччю створених чудес. Він врятував від смерті трьох воєначальників, яких обмовили, воскресив загиблого в шторм моряка, а також врятував рідне місто світу від важкого голоду. Його шанують як захисника моряків, мандрівників і сиріт. Миколі заведено молитися при подорожі, перед поїздкою і за здоров'я дітей і близьких.

В бібліотеці з 16 по 22 грудня представлена ілюстрована книжкова виставка "...Ми тя будем вихваляти, ім'я твоє величати, Миколай...".




В Україні дуже шанують день Миколая Чудотворця. Особливо нетерпляче на це свято очікують дітлахи, адже святитель Миколай обов’язково покладе під подушку якийсь подарунок. Так, напередодні свята хлопчики та дівчатка пишуть святому листи із проханням здійснити їхні мрії. І зранку 19 грудня одразу зазирають під подушку, очікуючи виконання Миколаєм Угодником їхніх бажань.





Немає коментарів:

Дописати коментар