21.09.20

Вічний вогонь партизанської слави

 


30 жовтня 2001 р. президентом України був підписаний Указ № 1020 "Про День партизанської слави", згідно з яким "з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни, увічнення їх пам'яті" було встановлено свято День партизанської слави.
З 2002 року це свято щорічно відзначається на державному рівні 22 вересня. Чому 22 вересня? Бо саме цей день 1941 року вважається днем початку підпільно-партизанського руху в Україні.
В бібліотеці підготовлена книжкова поличка 
"Орлята партизанських лісів".


Перемога над нацизмом не тільки врятувала український народ від знищення або рабства, але й створила базові для сучасного державотворення чинники - соборність етнічних українських земель у рамках єдиної держави, закріплені у міжнародно-правовому вимірі кордони, членство в ООН, єдиний народ. 
Кожна людина має усвідомлювати цей факт, віддавати належне тим мільйонам наших предків, які ратною звитягою створили передумови для існування суверенної, територіально цілісної Української держави. 

Саме наші люди зробили вирішальний внесок в порятунок людства від знищення і поневолення тими, хто претендував на світове володарювання.


Немає коментарів:

Дописати коментар