01.06.20

Екологія природи. Екологія душі

Традиційно Україна, як і весь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря.
До цього дня  працівники нашої бібліотеки підготували віртуальну виставку "Екологія природи. Екологія душі"На виставці представлені книги з фонду бібліотеки, це: довідники, серія "міні - енциклопедій" про природу та тварин, періодичні журнали для дітей.


За допомогою "міні - енциклопедій" читач зможе розпізнати 50 видів дерев, метеликів, пташок, які зустрічаються у садках та інших, а кольорові зображення супроводжуються детальною інформацією щодо головних їхніх характеристик.
15 грудня 1972 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища, який буде проводитись з метою поглиблення суспільного усвідомлення необхідності зберігати і покращувати довкілля. Обрання цієї дати обґрунтовано тим, що саме в цей день відкрилася Конференція ООН із проблем навколишнього середовища (Стокгольм, 1972) за результатами якої створено Програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП). У 2000 році в цей день розпочато програму ООН «Тисячоліття довкілля – приступити до дій». Програма є ще одним нагадуванням людству про його роль в охороні довкілля. Всесвітній день довкілля вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щороку відзначається в більш ніж 100 країнах світу, починаючи з 1973 року. Щорічне святкування дня довкілля допомагає привернути увагу суспільства до екологічних проблем і підкреслює гостру необхідність в зміні ставлення людини до природних ресурсів.


Охорона навколишнього природного середовища – нова форма взаємодії людини і природи, яка являє собою систему державних і суспільних заходів (технологічних, економічних, адміністративно-правових, просвітницьких, міжнародних), спрямованих на гармонійну взаємодію суспільства й при­роди, збереження й відтворення природних ресурсів і діяльність екологічних співтовариств в ім’я сучасних і майбутніх поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар