28.08.23

ВДНГ: Перезапуск

Будівництво
1952 - 1958 роки
У ході післявоєнної відбудови Києва на місці невеликого приміського хутора Червоний трактир, вирішено побудувати новий виставковий центр. Будівництво триває 6 років. До оформлення павільйонів залучено найкращих архітекторів, художників і скульпторів республіки. Проєктування виставки здійснюється силами інституту «Дніпромісто».
Відкриття
6 липня 1958 року
Побудований, як величне місце досягнень, ВДНГ займає 287 га території та нараховує більше 180 будівель і споруд, 19 з яких сьогодні мають статус історико-культурних пам'ятників України. Цей архітектурний шедевр радянського необароко на довгі роки стає справжнім символом швидкої післявоєнної відбудови     та  впевненості у майбутньому цілої країни.


До 65 - річчя з дня відкриття ВДНГ в бібліотеці для користувачів був проведений день краєзнавства "ВДНГ: Перезапуск".


Уперше в Україні на ВДНГ створено унікальний у світі зимовий розважальний парк-фестиваль «Зимова країна». Свою роботу розпочинають найбільша в країні ковзанка проста неба, зимові гірки, Резиденція Діда Мороза, Замок льодових скульптур, зимовий ярмарок та інші локації.

Уперше в Україні саме на ВДНГ презентують 3D шоу-казку «Вартові мрій» за участю десятків переможців-учасників національного телешоу «Танцюють усі!» і відкривають постійно-діючий концерт-хол.

Втілюється літньо-осінній проєкт «Літо на ВДНГ», під час якого на території ВДНГ постійно працюють парк гойдалок, мотузковий парк, концертна зала, сферичний кінотеатр, відкритий басейн, кінна школа верхової їзди, майданчики для міні-футболу, «Сад бажань», освітні хаби та квести, різноманітні зони відпочинку.

На ВДНГ проходять наймасштабніший в країні музичний фестиваль Atlas Weekend, головна аграрна виставка країни, найбільший фестиваль тату-культури Tattoo Collection, благодійний захід «Кураж Базар», фестиваль вина та сиру, власний фестиваль «Кава Квест Фест» та інші великі івенти, що перетворює ВДНГ на найбільший івент-майданчик країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар