22.09.20

СВІТ НАВКОЛО НАС

 


З найдавніших часів люди вирушали в подорожі з метою пізнання світу й відкриття нових територій, з торговельними, дипломатичними, військовими, релігійними та іншими місіями. Всесвітній день туризму (World Tourism Day) відзначається в більшості країн світу вже понад 35 років. Він був заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації в 1979 році в іспанському місті Торремоліно (Torremolinos) і відзначається щорічно 27 вересня. Ця дата не випадкова, оскільки саме 27 вересня 1970 був прийнятий Статут Всесвітньої туристичної організації.
Готуючись до Всесвітнього дня туризму бібліотечні працівники підготували креативну книжкову виставку – подорож країнами світу “Світ навколо нас”.


Бібліотекарі "подорожували" країнами Азії, країнами Сходу та Україною, демонструючи національний одяг та атрибутику цих країн (Індія, В’єтнам, Японія, Україна).  
       

    Всесвітній день туризму – щорічне свято, яке відзначається 27 вересня з метою пропаганди туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн.


Слово «туризм» - французькою “tourisme” – прогулянка, подорож. Поняття туризму багатозначне - це і діловий туризм, і туризм для відпочинку, розважальний та освітній туризм і ціла маса найрізноманітніших форм і напрямків.


У незалежній Україні Всесвітній день туризму був додатково закріплений Указом Президента Україні від 21 вересня 1998 року № 1047/98 і має назву День туризму, який відзначається також 27 вересня.


Туризм в Україні динамічно розвивається і щороку відкриваються нові напрямки. Ми пропонуємо відкрити для себе Україну не тільки для іноземних туристів, а й у першу чергу для нас – українців.


Туризм по Україні – це цікава та пізнавальна форма активного відпочинку. Україна захоплює природною красою, різноманітними культурними традиціями та тисячолітньою історією.
Рекомендуємо вам ознайомитися з підбіркою літератури всесвітньо відомих авторів: Л.Дашвар, В.Шкляра, Д.Брауна, Х.Муракамі та іншими.



Немає коментарів:

Дописати коментар